Kraven du skall ställa på din städfirma

Listan med kraven du ska ställa på din flyttstädning

Flyttstädning är en mycket viktig del av din flytt, eftersom det rör sig om ett moment som inte bara påverkar dig, utan även den som ska flytta in efter dig. Dessutom riskerar du att drabbas av extra krav och avgifter om din flyttstädning är slarvigt utförd, och extra avgifter är sällan högst upp på önskelistan när man håller på och flyttar. Här har vi satt ihop fem krav som vi tycker är viktiga att ställa när du ska anlita professionellt flyttstäd i Göteborg. Att priset är lågt är förstås viktigt, men det är långt ifrån det enda du måste tänka på om du vill vara säker på att det inte uppstår några bekymmer kring flyttstädningen.

F-Skatt och momsregistrering

Det här är en enkel sak att kolla upp kostnadsfritt på nätet, ändå missar så många att göra det. Om inte städfirman har F-skattsedel så kan det bli svårt (nästintill omöjligt) för dig att begära RUT-avdrag. Dessutom är fakturor inte giltiga om inte F-skattsedeln finns, vilket innebär att du i sak anlitat svart städhjälp. Kolla även upp eventuella betalningsanmärkningar och ärenden hos Kronofogden för att säkerställa att det är ett seriöst företag som du har anlitat.

Prisvärd tjänst

Att priset för din flyttstädning är lågt är en sak, men är det prisvärt? Jämför de olika kostnadsförslagen som du får via vår tjänst, och se vad det egentligen är som du får för dina pengar. Pris för flyttstäd i Göteborg kan variera en hel del, så var kräsen och noggrann när du väljer leverantör. Se också till att du faktiskt får all flyttstädning som du behöver.

Tydlig specifikation

I varje bra kostnadsförslag bör det ingå en tydlig specifikation på vad det är som ingår i priset. I Göteborg finns det många städfirmor som erbjuder flyttstädning, så var inte rädd för att vara kräsen om du känner att offerten verkar ”luddig” eller oseriös. Det är trots allt ditt hem som ska städas inför flytten, och städfirmans skyldighet att lämna ett tydligt kostnadsförslag med pris på flyttstädningen.

Garantier

Varje seriös städfirma i Göteborg ska kunna lämna garantier på flyttstäd. Som kund kan det vara svårt för dig att känna till alla krav på flyttstädning som finns från olika håll: mäklarsamfundet har en speciell lista för dig som säljer ditt hus, hyresvärden kan ha andra krav på dig som flyttar ut ur din hyresrätt. Bra garantier innebär att städbolaget åtar sig att åtgärda eventuella prickar vid en besiktning utan extra kostnad för dig. På så vis kan du känna dig trygg i att de gör ett bra jobb.

Försäkring

Se till att städfirman är försäkrad mot eventuella skador som uppstår i samband med flyttstäd. Det är egentligen en självklarhet att alla företag har en ansvarsförsäkring, men kräv ändå att få veta vilket försäkringsskydd som ingår i priset för din flyttstädning.

Gratis städofferter