Så får du en billig flyttstädning

Hur kan du påverka priset på din flyttstädning

Om du ska anlita flyttstädning i Göteborg, så är priset garanterat en av de viktigare saker som du behöver tänka på. I alla större städer är nämligen pris en konkurrensfaktor, och många städfirmor slåss nu med just låga priser som största konkurrensfördel. Detta har blivit extra aktuellt sedan RUT-avdraget infördes, eftersom marknaden för städtjänster som hemstädning, kontorsstädning och flyttstädning fullkomligt exploderade. Numera finns det så många aktörer på banan som erbjuder flyttstädning i Göteborg till bra pris att man, om man vet vad man gör och har lite is i magen, ganska enkelt kan spela ut dem mot varandra. Här är fem snabba tips för hur du kan komma undan till så lågt pris som möjligt när du köper flyttstäd i Göteborg.

Flera bud

Att ha ett utbud att välja mellan är A och O för att man ska kunna få ett bra pris på sin flyttstädning. Ta in åtminstone en handfull prisförslag från olika städfirmor innan du bestämmer dig. Det är dels ett bra sätt att få en överblick kring prisbilden för flyttstädning i Göteborg, dels ger det dig en möjlighet att kunna pruta och spela ut firmorna mot varandra. Använd gärna vår kostnadsfria och enkla tjänst – då kan du få in flera kostnadsförslag på flyttstädningen utan att behöva sitta och ringa eller maila runt till en massa företag själv. Allt sådant fixar vi, och vår ersättning tar vi direkt från städfirmorna – inte från dig.

Flytta under lågsäsong

Visst – många gånger kan det vara svårt att själv styra över när på året man flyttar. Men om du kan välja själv utan att det påverkar försäljningspriser och mäklararvoden (exempelvis om du bor i en hyresrätt, eller attraktiv bostadsrätt i centrala Göteborg) så rekommenderar vi att du flyttar under lågsäsong. Under lågsäsong kan nämligen många företag tänka sig att sänka sina priser för att få dig som kund: hellre en kund till lågt pris än ingen kund alls.

Beställ i god tid

Ett annat enkelt sätt att få bra pris på sin flyttstädning är att vara ute i god tid. Företag älskar att veta att de kommer att ha uppdrag och kunder långt in i framtiden, så om du är skicklig kan du nästan säkert förhandla till dig en liten premie för att du är så tidig med din beställning.

Gör det enklaste själv

Många flyttfirmor har vissa krav som ingår i kostnadsförslaget, exempelvis att möbler ska vara utflyttade eller att städutrustning ska finnas tillgänglig. Fråga dem ifall de kan tänka sig att sänka priset på flyttstädningen mot att du gör en del av deras arbete.

Utnyttja RUT-avdraget

Om du behöver flyttstädning av ett dödsbo så gäller tyvärr inte RUT-avdraget, men i annat fall kan du få ner själva arbetskostnaden till hälften genom att utnyttja det! Anlita en städfirma som kan hjälpa dig att räkna på vilket pris du får på din flyttstädning med respektive utan detta avdrag.

Gratis städofferter