Så väljer du rätt flyttstädning

Så fattar du rätt val när du ska anlita en städfirma.

Att flyttstäda en lägenhet, eller ett helt hus, är sannerligen ingen lätt uppgift. Flyttstädningen är ju inte heller direkt det enda som måste planeras och göras i samband med att man byter boende: Lådor ska packas, lastbilar hyras och flyttlass köras. Att anlita flyttstäd är en möjlighet som fler och fler har börjat upptäcka under senare år. Sedan RUT-avdraget infördes har nämligen marknaden för städ och andra hushållsnära tjänster vuxit i snabb takt. Numera är det inte bara de allra rikaste som har råd med hemstädning och flyttstädning: även vanliga familjer och ensamstående föräldrar kan komma undan billigt genom att ta hjälp av en städfirma.

Fortfarande är det dock många som känner sig osäkra när de ska hitta hjälp med dessa typer av tjänster. Vad är ett rimligt pris för flyttstädning i Göteborg? Var kan jag hitta bra företag? Och hur vet jag att firman som ska hjälpa mig är seriös? Det är onekligen svåra fråga att besvara, speciellt om man inte vet var man ska börja leta. Av den anledningen skapades Flyttstäd Göteborg. Här kan du snabbt och lekande lätt lämna dina uppgifter och kostnadsfritt få offerter från företag som vill lämna pris på flyttstädning.

När du sedan får hem kostnadsförslagen är det dags att välja ut den städfirma som passar era behov bäst. När det kommer till pris för flyttstäd så finns det tyvärr ingen riktig praxis i branschen. En del företag tar betalt per timme, andra per kvadratmeter. Vissa lämnar fastpris, och så var det ju det där med momsen också. Se till att det framgår tydligt ifall det offererade priset är inklusive eller exklusive moms. Om det är exklusive moms, måste du multiplicera beloppet med 1,25 för att få reda på vad du ska betala som privatperson.

Var gärna ute i god tid om flyttstädningen ska göras i Göteborg eller i närheten av staden, då det under högsäsong faktiskt kan vara svårt att få tag på flyttstäd till bra pris. Ett bra sätt att tänka, är att man först och främst bokar in ett datum för flyttstäd, för att sedan anpassa tidsplanen utifrån det datumet. På så vis slipper man stressen som uppstår när man ringer efter städhjälp efter att allt är packat och klart, bara för att få veta att det inte finns någon ledig tid på två månader!

Innan du bestämmer dig för vilken städfirma som ska få ansvara för din flyttstädning, bör du också kolla upp att de har F-skattsedel och en bra ansvarsförsäkring. Även om priset är viktigt så är det inte allt, och otrevliga överraskningar är ju något man klarar sig utan mitt under brinnande flytt. Glöm inte heller att säkerställa att du kan utnyttja RUT-avdraget för flyttstädningen, eftersom priset för denna sjunker ganska dramatiskt då, speciellt i en storstad som Göteborg där konkurrensen om kunderna stundtals kan vara hård och till din fördel.

Gratis städofferter